Skip to content

Božanska ekonomija

6.75

Biblija otkriva da Bog želi Sebe udijeliti u čovjeka za Svoj potpuni izražaj. Taj plan, ta božanska ekonomija, izvorno je predstavljena u Postanku i postepeno biva odastrta kroz Stari i Novi Zavjet. Njeno konačno dovršenje je Novi Jeruzalem na kraju Knjige Otkrivenja. Od početka do kraja, stranice Biblije ispunjava Božja čežnja da bude sjedinjen sa čovjekom za Svoj izražaj.

U Božanskoj ekonomiji, Witness Lee prati tok Božje ekonomije od stvaranja čovjeka u Postanku do njenog dovršenja u Otkrivenju. Poput rijeke koja besprekidno teče, božanska ekonomija ne uključuje samo stvaranje čovjeka kao posude da sadrži Boga, već i glavne korake koje je poduzeo Krist – utjelovljenje, raspeće i uskrsnuće – za provođenje božanske ekonomije. Kroz vjeru u Krista otkrivenje biva primijenjeno na čovjeka i čovjek iznutra biva opskrbljen Duhom kao rijekama žive vode.

U božanskoj ekonomiji zajednička porcija svakog vjernika je svakodnevno uživanje Boga. Prvi korak vjernika kojim ulazi u živi užitak Samoga Boga je da vidi Božji vječni plan kao što je predstavljen u Božanskoj ekonomiji.

49 na zalihi (može se naručiti po isteku zaliha)